Επικοινωνία
Καλέστε μας: +30 695 546 4452

Απο την πιρούνα στο πιρούνι σας!
Κόβουμε το πρωί , παραδίδουμε το απόγευμα!
Σε 12 ώρες απο το χωράφι στο πιάτο, για να έχετε πραγματικά φρέσκα λαχανικά.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Location
Οδος Αγ.Νικολάου (Παροδος Τριων Ιεραρχών) Πουσι Γκίνη, Πορτο Ραφτη
19003 Μεσόγεια Αττικής
Phone
695 546 4452

Ακολουθήστε μας

Blog

Fresh Fruits
0-02-05-ee2088b5027590f6d3fddc55cbfb1cc53b884c2315dcdf383548122f6c9dcc5b_b320441daf585e8c

Τι είναι Εκπαιδευτική Καλλιέργεια;

Εκπαιδευτική Καλλιέργεια ονομάζουμε τη διαδικασία μέσω μαθημάτων, σεμιναρίων ή
άλλων δραστηριοτήτων στην οποία ο κήπος (ή το μποστάνι) αποτελεί βασικό
εργαλείο για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση του μαθητή, σε μια σειρά απο
διαδραστικές και ελκυστικές δραστηριότητες

Η εισαγωγή της καλλιέργειας στα σχολεία αποτελεί ένα νέο άλλα ραγδαία
αναπτυσσόμενο εκπαιδευτικό εργαλείο, ήδη πολύ διαδεδομένο σε χώρες όπως οι ΗΠΑ
(πάνω από 12000 σχολεία έχουν δικό τους αυτοδιαχειριζόμενο κήπο) το Ην.
Βασίλειο και άλλες.

Οι μελέτες που έχουν ακολουθήσει είναι πολύ ενθαρρυντικές, αποκαλύπτοντας τα
πολλαπλά οφέλη στους μαθητές αλλά και τα σχολεία/κοινότητες που συμμετέχουν.
Πολλοί δάσκαλοι το θεωρούν ένα από τα σημαντικότερα νέα μοντέλα στην εκπαίδευση,
που μπορεί να αναπτύξει ταυτόχρονα την επιστημονική σκέψη αλλα και τις
κοινωνικές δεξιότητες του μαθητή.

Παραλληλα τα παιδιά ανακαλύπτουν τους δεσμούς μεταξύ του περιβάλλοντος, των
ανθρώπων, της τροφής και της ίδιας της κοινωνίας μας, μέσα από αληθινές
εμπειρίες ζωής.

Ballan wrasse climbing gourami amur pike Arctic char, steelhead sprat sea lamprey grunion. Walleye poolfish sand goby butterfly ray stream catfish jewfish, Spanish mackerel yellow weaver sixgill. Smelt-whiting burbot clown loach stonecat electric knifefish coley roosterfish porcupinefish forehead brooder

Πως επηρεάζει την προσωπικότητα ενός παιδιού η ενασχόληση με τη φύση;
 
Διάπλαση Χαρακτήρα

Το παιδί μέσα από την διαδικασία της καλλιέργειας θα διδαχτεί:


– Υπευθυνότητα και επιμονή καθώς και τόνωση της αυτοπεποίθησης του, φροντί- ζοντας και συντηρώντας τα φυτά που του ‘έχουν ανατεθεί.

–  Tην συμμετοχή και τη συνεργατικότητα που είναι απαραίτητη σε όλες τις εργασίες του κήπου. H ομαδική δουλειά βοηθάει σημαντικά την κοινωνικοποίηση των παιδιών και τα κάνει πιο διαλλακτικά.

– Τα φυτά και η φύση είναι ενστικτωδώς ελκυστικά στα παιδιά. Το ενδιαφέρον για το μάθημα τονώνει το ενδιαφέρον τους για γνώση αλλά και την συνολική ικανότητα μάθησης τους ανακαλύπτοντας ενα πρακτικό μάθημα που τα ενδιαφέρει.        
-Η ενασχόληση με τα φυτά και τα ζώα του κήπου εμπνέει αυθόρμητα σεβασμό στη φύση και χτίζει σταθερά την συναισθηματική νοημοσύνη τους.    

 Γνώση

kot1.jpgΠρακτική γνώση: Οι μαθητές μαθαίνουν πως λειτουργεί η φύση.
Μαθαίνουν για το χώμα και τους μικροοργανισμούς, πως μεγαλώνουν τα φυτά και πως τα καλλιεργούμε. Ποια είναι τα ονόματα από δέντρα, λαχανικά και βότανα, πως τα μεταποιούμε και που μας βοηθούν στη ζωή μας.

Συνειδητοποίηση: Στις μέρες μας τα παιδιά, ιδίως στις πόλεις, μεγαλώνουν σε ένα τεχνητό, ουσιαστικά, περιβάλλον. Η ενασχόληση με την φύση θα τα κάνει να αντιληφθούν τις μορφές ζωής που υπάρχουν αλλά και τη θέση του ανθρώπου στη φύση, τη ζωογόνο δύναμη του νερού και του ήλιου, θα βρουν την προέλευση της τροφής τους, και άλλων καθημερινών αντικειμένων, τις εργασίες επιβίωσης των προγόνων τους.

Συνδυαστική γνώση: Έρευνες έδειξαν ότι μαθητές που είχαν παρακολουθήσει μαθήματα Εκπαιδευτικής Καλλιέργειας είχαν καλύτερες επιδόσεις στις θετικές επιστήμες και στις γλωσσικές δεξιότητες στη συνέχεια.
Η καλλιέργεια μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά από μαθήματα, όπως τα μαθηματικά, η φυσική και άλλα, από το επίπεδο του νηπιαγωγείου έως αυτό του λυκείου. Ο κήπος μπορεί να γίνει το ζωντανό εργαστήριο του σχολείου για πρακτικές εφαρμογές και φοβερές ανακαλύψεις!

Υγεία
Έρευνες έχουν δείξει οτι τα παιδιά που καλλιεργούν, καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αφενός αποκτούν ενδιαφέρον για κάτι που έχουν φτιάξει οι ίδιοι, αφετέρου ενημερώνονται πιο ενεργά για τα οφέλη που προσφέρουν τα φρούτα και λαχανικά, υιοθετώντας θετικές συνήθειες στη διατροφή τους.

 


Επιπλέον το συνεργατικό μάθημα σε εξωτερικό χώρο, παρακινεί πολλά παιδιά να δραστηριοποιηθούν, ενέργεια που πιθανά να μην έκαναν σε αντίστοιχες αθλητικές και ανταγωνιστικές δραστηριότητες.
Τέλος η ενασχόληση με το χώμα μπορει αποδεδειγμένα να βοηθήσει έναν παιδικό οργανισμό να αποκτήσει αντισώματα και να τον κάνει πιο ανθεκτικό στα μικρόβια.

Comments (3)

andrew
August 18, 2021
Reply

Slimehead Sacramento splittail, daggertooth pike conger three-toothed puffer velvetfish. Antarctic cod buffalofish yellowhead jawfish, codlet, ribbonfish velvetfish temperate perch ghost knifefish sturgeon? Fangtooth pejerrey southern Dolly Varden northern Stargazer

Alen Grey
August 18, 2021
Reply

Antarctic cod buffalofish yellowhead jawfish, codlet, ribbonfish velvetfish temperate perch ghost knifefish sturgeon

Ann Collins
August 18, 2021
Reply

Zebrafish convict cichlid hatchetfish spookfish tubeblenny, white shark torrent fish turkeyfish marine hatchetfish. Bottlenose Molly Miller dusky grouper hamlet tope loach catfish brook lamprey yellowfin cutthroat trout; bigmouth buffalo

Leave a Comment